En opplevelse for livet

Møt reinsdyret Hans!

Det hele startet vinteren 2019 da en liten, avmagret reinkalv ble funnet alene på en fjellhylle i nærheten av Dierggejávri, på sørsiden av Varangerfjorden. Det hadde vært en ekstremt tøff vinter for mange dyr. Det var mye snø og lite tilgang på mat. Det var da Lisa fikk en telefon om hun kunne ta i mot det lille dyret som senere fikk navnet Hans. Reinsdyret Hans er eierens inspirasjon til konseptet 8 Seasons.

Lisa tok vare på Hans i en periode den vinteren. Intensjon var at reinkalven skulle slippes uti det fri igjen etter hvert, han måtte bare bli sterk nok først. Med riktig stell og god omsorg fikk Hans mere og mere energi, og han var klar til og slippes ut med en reinflokk som var på tur til sommerbeite. Dette skulle vise seg å bli vanskeligere enn antatt, Hans var nemlig blitt så knyttet til mennesket – og ville ikke forlate Lisas side. Han fulgte etter henne som en hund. Hun prøvde å jage han vekk, men han løp rett tilbake til henne. Det var da Lisa bestemte seg for å beholde Hans.

Det ble starten på samarbeidet med Ragne Smuk og det som i dag er Skakkerud reinsdyr reservat. På Skakkerud står Hans sammen med mange andre reinsdyr som ikke hadde overlevd uten menneskehjelp.

Alle reinsdyrene blir sluppet fri på våren, og går fritt omkring fram til snøen kommer. Da samles de og lever livets glade dager på Skakkerud og blir tatt godt vare på. Det er derfor kun mulig å møte Hans når snøen har falt.

Vi har stor respekt for disse dyrene, og tilbyr kun naturlig interaksjon med dem

Book

Ønsker du å møte Hans og resten av flokken?

Sitte rundt bålet med noe varmt i koppen og høre historien om reinsdyrenes viktige rolle for samene gjennom de 8 årstidene?

1 time kr 600,- per person

Klikk her for å sende forespørsel