Om oss

Mini konsepthotell

8 Seasons er et mini konsept-hotell i eksotiske omgivelser innerst i Varangerfjorden i Øst-Finnmark. Med inspirasjon fra både naturen og reindriftskulturen er vi det perfekte tilholdsstedet for å oppleve ro og stillhet. Her kommer du lett i kontakt med lokalbefolkningen, og får oppleve den unike gjestfriheten vi har her i Finnmark. Eierens begeistring og tilknytning til den nordsamiske reindriftskulturen og måten de lever på gjennom de åtte årstidene, er utgangspunktet for hotellets konsept, fra de små detaljene på hvert rom og den etnografiske utstillingen til logoen.

Book rom

Varangerfjorden

Varangerbotn er et lite, men vakkert turistmål som fortjener et besøk. Denne skjulte perlen, innerst i Varangerfjorden og de omkringliggende områdene er rike på historie, med tusenvis av år med bosetninger som var sentrale for ankomsten og utviklingen av den samiske kulturen. Bestill overnatting hos oss og opplev alt hva dette unike stedet har å tilby.

Vår utstilling

Colour my past

8 Seasons har en permanent kunstutstilling med bilder tatt av nordlysforskeren Sophus Tromholt. Per Ivar Somby startet senere et prosjekt med å tilføre farge til fotografier av sine forfedre. Hans bok, «People Under the Northern Lights», ble utgitt i 2019. Boken er en trespråklig bildebok, der Somby presenterer et utvalg av Sophus Tromholts fotografier fra Finnmark, i farger. Bildene er i ettertid blitt stående som unike i sin stil og er tatt inn i UNESCOs liste over verdens dokumentarv, fra 2012.

Bestill overnatting hos oss og opplev dette fantastiske blikket tilbake til fortiden.